Hulpmiddel bij het zindelijk maken van kinderen

0
1333

Tegenwoordig worden kinderen steeds later zindelijk. Steeds vaker zo laat, dat sommige kinderen met een luier aan op school beginnen. Zindelijkheidsbox benadert zindelijk leren worden op een positieve manier en helpt ouders bij de aanpak hiervan. De box wil ouders het vertrouwen geven dat hun kind vanaf 2,5 jaar zindelijk kan leren worden.

1 op 5 kleuters nog niet zindelijk

Er is een trend gaande dat het steeds langer duurt voordat kinderen zindelijk zijn. In de jaren ’80 was 1 op de 11 kleuters nog niet zindelijk in de eerste groep van de basisschool. In 2015 was dat aantal al opgelopen naar schatting 1 op de 5 of 6. Voor leerkrachten van de kleuterklassen vormt dit een steeds groter probleem.

Veel informatie

Stappenplannen, boekjes, blogs, er is veel te lezen over zindelijkheid bij kinderen. Hoe komt het dan dat kleuters steeds vaker nog niet zindelijk zijn? De hoge kwaliteit luiers? Twee werkende ouders? Onwetendheid over hoe je dit als ouder aan moet pakken? Het kost veel tijd om alle informatie over dit onderwerp door te nemen en met elkaar te vergelijken. Tijd die werkende ouders vaak niet hebben.

Druk

Ouders starten steeds vaker pas op het laatste moment voor de kleuterschool met trainen. Doordat een school een kind mag weigeren wanneer deze nog niet zindelijk is, wordt de druk groter en een kind voelt dat. Door op tijd te beginnen, is het voor het kind op de kleuterschool al een gewoonte geworden.

Vanaf 2,5 jaar

Zindelijkheidsbox wil ouders bewust maken dat ze hun kinderen kunnen leren zindelijk te worden vanaf 2,5 jaar. Doordat alle informatie over zindelijkheid overzichtelijk is gemaakt en ook beknopt in handige dagkaarten is verwerkt, is het voor ouders veel eenvoudiger te starten met zindelijkheidstraining. Met duidelijk de nadruk op gebruiksgemak en focus op aandacht voor het kind. Een bijkomend voordeel is het financiële plaatje; een half jaartje eerder zindelijk zijn levert al gauw een besparing op van 350 euro.

Inhoud box

De box bestaat uit een eigentijds doosje op A5-formaat met daarin een trainingsprogramma dat ouders in een coachende stijl uitlegt welke mindset nodig is voor een succesvol resultaat binnen 1 week. Voor elke dag een instructiekaart met wat die dag belangrijk is en tips hoe je jouw kind kunt coachen. Met schema’s om de timing onder de knie te krijgen, voor nog meer succesmomenten. Het materiaal is vrolijk vormgegeven en bevat ook stickerkaarten, dierenstickers en een diploma.

Bestellen

De Zindelijkheidsbox is te bestellen op www.zindelijkheidsbox.nl. De prijzen bedragen resp. € 34.95 (small) en € 44.95 (medium). Extra support via Facebook is mogelijk en kost € 15.00.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here