Huilbaby Hulplijn voor ouders en zorgprofessionals

0
718

Voor zowel ouders en zorgprofessionals is er nu de landelijke ‘Huilbaby Hulplijn’. De lancering vond 1 november plaats door burgemeester van Barneveld, Asje van Dijk, samen met de vrijwillige experts achter de hulplijn en wereldwijd bekende geboorteconsulente Anna Verwaal.

De gratis hulplijn – www.huilbabyhulplijn.nl – geeft onder meer informatie en tips voor ouders met een huilbaby en de mogelijkheid binnen 24 uur contact te zoeken met professionals. Via de website kunnen ouders en professionals whats appen. Tevens wordt via de hulplijn gratis een cursus aangeboden.

Het hoe en waarop van de hulplijn wordt toegelicht in een filmpje op YouTube >

“Wat fijn dat je er met deze hulplijn niet meer alleen voor hoeft te staan”, liet burgemeester Asje van Dijk weten. “Dat er naast de ondersteuning van grootouders of vrienden er nu ook een vorm van professionele bijstand is. Dat je kan googelen en deze hulplijn dan vindt, en een boodschap kan achterlaten.”

“Alleen al de erkenning dat het pittig is om een huilbaby te hebben, kan voor ouders een verademing zijn”, vertelt Baukje van Leeuwen van stichting CREF. “We willen het onderwerp ook uit de taboesfeer halen. Ouders denken soms dat ze zelf iets niet goed doen”, legt Van Leeuwen uit. “Door middel van de hulplijn kunnen ouders het gedrag en uitingen van baby’s anders leren verstaan.”

Naar Huilbabyhulplijn.nl >>

Bron: Persbericht MediabrueauVD

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here