Sardes, onderzoeks- en adviesbureau in de educatieve sector, ontwikkelde een handreiking vaderbetrokkenheid. Het praktische en informatieve document kan organisaties helpen om vaders meer te betrekken bij de zorg en opvoeding van jonge kinderen.

Vooral mannelijke opvoeders worden nogal eens vergeten in de communicatie over de opvoeding en het kind. Dat gaat meestal niet bewust. Ook in Nederland zijn het nog steeds vaak moeders die door instanties als eerstverantwoordelijke voor de verzorging en opvoeding van jonge kinderen worden gezien. Veel vaders voelen zich daardoor niet gelijkwaardig behandeld. Daarom heeft Sardes aan een grootschalig project gewerkt ten behoeve van het versterken van de rol van álle opvoeders. Hierbij ligt de nadruk op alle betrokkenen die voor een kind van belang kunnen zijn: moeders, vaders, oma’s, opa’s, vrienden, enzovoort. Het project werd gesubsidieerd door de directie Emancipatie van het Ministerie van OCW.

Handreiking

Om organisaties en professionals bewust te maken van de rol van de vader en de vader als gelijkwaardige gesprekspartner te betrekken bij de communicatie over kinderen is de Handreiking Vaderbetrokkenheid ontwikkeld. De handreiking bevat achtergrondinformatie en veel praktische tips en voorbeelden

ActiZ Jeugd positief

De handreiking is een mooi en aantrekkelijk vormgegeven document geworden. ActiZ Jeugd, de organisatie voor zorgondernemers hoopt van harte dat veel professionals het document zullen lezen en de aanbevelingen gaan toepassen.

Advertentie

> Handreiking vaderbetrokkenheid

Congres Vaders in de 21e eeuw op 18 april
Welke rol spelen vaders in het leven van het ongeboren en jonge kind? Het Congres Vaders in de 21e eeuw, een initiatief van NIP Sectie Het Jonge Kind en Vakblad Vroeg, komt op 18 april 2018 met antwoorden.

> Klik hier voor meer informatie over het Congres ‘Vaders in de 21e eeuw’ 

 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan