Handen ineen voor specialistische jeugdhulp

0
663

Voor de meeste opgroei- en opvoedvragen kunnen mensen terecht bij het wijkteam of de huisarts, maar voor complexe of specifieke problemen is specialistische jeugdhulp nodig. Hoe geven gemeenten en instellingen daar invulling aan? Die vraag staat centraal in het vijfde deel van de serie ‘Samen om het kind’ van het NJI.

Specialistische jeugdhulp is vaak niet vrij toegankelijk en vereist deskundigheid die de eerstelijnshulp, zoals wijkteams, huisartsen en Centra voor Jeugd en Gezin, niet kan bieden.

Het boekje De handen ineen voor specialistische jeugdhulp laat zien hoe gemeenten en instellingen die specialistische hulp aanpakken. Door middel van interviews en praktijkvoorbeelden wordt duidelijk gemaakt hoe gemeenten bijdragen aan de transformatiedoelstellingen om ook specialistische hulp dicht bij huis en zo gewoon, zo kort en zo integraal mogelijk te bieden.

Leren van elkaar

De publicatie is bedoeld voor professionals, beleidsmedewerkers en bestuurders van gemeenten en organisaties in de jeugdsector. Het boekje bevat voorbeelden en aanzetten om van elkaar te leren en de transformatie samen verder te brengen. De publicatie kost 12,50 euro en is via de NJI-website te bestellen.

Samen om het kind

Met de serie publicaties Samen om het kind geeft het Nederlands Jeugdinstituut een impressie van de wijze waarop de transformatie van het jeugdstelsel in de praktijk vorm krijgt. In de reeks verschenen eerder:
. Een sterke basis
. In de wijk
. Op school, thuis en in de wijk
. De Nieuwe Jeugdbescherming

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here