Groepsgewijze basiszorg voor zwangeren en jonge ouders slaat aan!

0
412

Centering Parenting, het aanbieden van de medische basiszorg voor zwangeren of jonge ouders in een groep komt meer en meer van de grond. Een online magazine voor professionals en gemeenten maakt in woord en beeld duidelijk hoe ouders en professionals de groepsdynamiek ervaren en wat de resultaten zijn. 

Steeds meer verloskundigen en JGZ-organisaties in het land zijn nieuwsgierig of ronduit enthousiast over Centering Parenting. Sinds 2011 is het aantal verloskundigenpraktijken dat Centering Pregnancy aanbiedt dan ook sterk toegenomen. En sinds vijf jaar zijn ook JGZ-organisaties aan het pionieren met Centering Parenting. Verder maakt Centering deel uit van het Actieprogramma Kansrijke Start van het ministerie van VWS.

Voor professionals in de Jeugdgezondheidszorg en gemeenten bracht Stichting Centering Nederland ‘Centering Parenting – Groepsgewijze jeugdgezondheidszorg’ uit. In het zestien pagina’s tellende magazine krijgen lezers een eerlijk en helder beeld van wat de Centering-methode inhoudt. En wat het van een organisatie en van professionals vereist om ermee te gaan werken. De uitgave biedt antwoord op veel gestelde vragen. Ook bevat deze tips en tricks voor JGZ-organisaties die met Centering aan de slag willen.

Bekijk het magazine!

De uitgave is online te lezen op ISSUU. Daarnaast is hij als pdf te downloaden via de site van Stichting Centering Nederland.

Meer informatie over Centering op www.centeringhealthcare.nl

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here