Groen licht voor registratie levenloos geboren kinderen

0
1651
levenloos geboren kind

Ouders kunnen straks ook de naam van hun levenloos geboren kind bij de samenstelling van hun gezin zien in de Basisregistratie Personen (BRP). De wijziging komt voort uit een petitie van ouders die het als een groot emotioneel gemis zien en als feitelijk onjuist ervaren dat hun levenloos geboren kind niet in de basisregistratie voorkomt.

Het wordt met terugwerkende kracht mogelijk om levenloos geboren kinderen in de BRP te registreren. Om dit mogelijk te maken, heeft de ministerraad ingestemd met een wijziging van de Wet basisregistratie personen waarin dat wordt geregeld. Ook eerder levenloos geboren kinderen kunnen dus bij het gezin worden opgenomen in de basisregistratie.

Het wetsvoorstel van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wordt nu voor advies aan de Raad van State voorgelegd. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here