Ouders kunnen straks ook de naam van hun levenloos geboren kind bij de samenstelling van hun gezin zien in de Basisregistratie Personen (BRP). De wijziging komt voort uit een petitie van ouders die het als een groot emotioneel gemis zien en als feitelijk onjuist ervaren dat hun levenloos geboren kind niet in de basisregistratie voorkomt.

Het wordt met terugwerkende kracht mogelijk om levenloos geboren kinderen in de BRP te registreren. Om dit mogelijk te maken, heeft de ministerraad ingestemd met een wijziging van de Wet basisregistratie personen waarin dat wordt geregeld. Ook eerder levenloos geboren kinderen kunnen dus bij het gezin worden opgenomen in de basisregistratie.

Het wetsvoorstel van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wordt nu voor advies aan de Raad van State voorgelegd. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan