Gratis tool om taalvaardigheid peuters en kleuters te stimuleren

0
4705

Squla heeft voor peuters en kleuters WoordExtra ontwikkeld, een gratis tool om kinderen de 2.000 noodzakelijke woorden te leren die ze nodig hebben voor een goede start in groep 3. De woordenlijst is ontwikkeld door het Instituut voor Taalonderzoek en Taalonderwijs Anderstaligen (ITTA).

De meeste Nederlandstalige kinderen beginnen in het basisonderwijs met een woordenschat van 1.000 tot 3.000 woorden. Maar er zijn ook kleuters die slechts 200 tot 300 Nederlandse woorden kennen. Hoeveel woorden een kind kent, heeft invloed op zijn taalvaardigheid. Het bepaalt hoe goed hij leert lezen en luisteren op de basisschool. Begint een kind in groep 3 al met een lage woordenschat, dan kan hij daar de rest van zijn (school)carrière last van hebben.

Het is belangrijk dat elk kind met gelijke kansen aan groep 3 begint. Om die reden ontwikkelde het Instituut voor Taalonderzoek en Taalonderwijs Anderstaligen (ITTA) de BAK. Docenten van basisscholen in heel Nederland gebruiken deze woordenlijst om taalachterstanden in de klas weg te werken, en om te zorgen dat elk kind aan het einde van groep 2 min of meer dezelfde woorden kent.

WoordExtra is ontwikkeld om kleuters en peuters op een leuke manier BAK-woorden te leren. Het is een gratis tool, verkrijgbaar na het downloaden van een toegangscoce, waarmee kleuters en peuters op een leuke manier deze woorden kunnen leren.

Naar WoordExtra >>

 

 

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here