Gratis prentenboek voor kersverse ouders stimuleert taalontwikkeling

0
271

Binnenkort start de nieuwe traditie Welkom! om geletterdheid in de samenleving te ondersteunen. Elk pasgeboren kind ontvangt vanaf 15 februari 2019 een prentenboek als gratis welkomstgeschenk van deelnemende boekhandels.

Kinderen verdienen een leven van verhalen, fantasie en geletterdheid – en dat leven begint in de boekhandel! Het eerste prentenboek dat gratis wordt verstrekt (vanaf 15 februari) aan kersverse ouders is ‘Slaap kindje slaap’ om te zingen met de bekende kinderliedjes, van ‘Poesje mauw’ tot ‘In de maneschijn’. Hartverwarmend en kleurrijk geïllustreerd door Marijke ten Cate. De allerkleinsten kunnen de liedjes al vroeg met hun ouders mee zingen en daar gebaren bij maken. Zo ontwikkelen kinderen spelenderwijs een gevoel voor taal. Het liedjesprentenboek is ook te koop in de boekhandel, voor de feestelijke prijs van € 9,95.

Welkom! wordt een nieuwe landelijke traditie, die geletterdheid in de samenleving ondersteunt. Partners die dit initiatief ondersteunen en verspreiden zijn WIJ Special Media (van WIJ Magazine en De Blije Doos). Aanstaande ouders die zich bij hen registreren, ontvangen bericht over het initiatief. Ook het NCJ steunt dit initiatief en roept JGZ-professionals op ouders te wijzen op het gratis prentenboek.

Meer informatie en promotiematerialen

Houd www.lemniscaat.nl/welkom in de gaten voor meer informatie over het initiatief, deelnemende boekhandels, samenwerkende organisaties en q&a’s.

Wil je posters en/of flyers verspreiden binnen jouw JGZ-organisatie? Stuur een mail naar verkoop@lemniscaat.nl of bel naar 010 – 206 29 29.

Informatie over ‘Slaap kindje slaap’

ill. Marijke ten Cate |gebonden, 32 pag. | prijs: € 9,95 of gratis aan baby’s tot 3 maanden ISBN: 978 90 477 1149 0 |

JGZ-richtlijn Taalontwikkeling

De JGZ heeft een belangrijke rol bij het monitoren van de taalontwikkeling van jeugdigen. Signalen van een achterstand of taalontwikkelingsstoornis kunnen op tijd waargenomen worden. Deze richtlijn geeft informatie over de normale en afwijkende taalontwikkeling en biedt handvatten aan JGZ-professionals om jeugdigen met problemen in de taalontwikkeling en hun ouders te begeleiden. Bekijk de richtlijn > https://www.ncj.nl/richtlijnen/alle-richtlijnen/richtlijn/taalontwikkeling

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here