Gratis magazine belicht ontwikkeling baby van vele kanten

0
475

‘Kind en Gezin’ is een gratis Vlaams magazine vol boeiende thema’s die elke ouder van een baby van 3 tot 12 maanden interesseren. In het magazine komen zowel ouders als professionals aan het woord.

Kind en Gezin’, een agentschap van de Vlaamse overheid, draagt door dienstverlening op de beleidsvelden preventieve gezinsondersteuning, kinderopvang en adoptie actief bij aan het welzijn van jonge kinderen en hun gezinnen. In dit kader is nu een gratis magazine uitgeven over onderwerpen die ouders van baby’s van 3 tot 12 maanden bezighouden.

Een greep uit de inhoud

Groeien in taal
Benieuwd naar dat eerste woordje “Elke keer als ik iets probeer te zeggen, stoppen ze een tutje in mijn mond.” “Met m’n tweelingbroer verzin ik woordjes die niemand verstaat. Moet je hun gezicht dan zien.” Brabbelt je kindje aan één stuk door of houdt het de lippen stijf op elkaar en hoor je nog niks? Het kan allebei! Elk kind ontwikkelt op z’n eigen tempo en dat is met taal niets anders. Bij Kind en Gezin krijgen we veel vragen over eerste woordjes en het nut van communiceren met een baby. We verzamelden de meest gestelde en geven natuurlijk ook antwoord.

“We waren het als koppel even kwijt, draaiden op automatische piloot”
Dimi is de papa van Kato (6), Bram (4) en Robbe (3). Na de geboorte van Bram raakte het jonge gezin in een neerwaartse spiraal: hij was een huilbaby en dat had gevolgen voor iedereen. Het duurde maanden voor er een oplossing kwam en Dimi zijn rol als papa kon opnemen.

Een kwetsbaar verhaal over echte verbinding
Michel en Tobias zijn de papa’s van hun kersverse ‘muisje’. Ze adopteerden haar en vertellen in geuren en kleuren over hun thuis. “We zijn blij dat mensen zien dat hier een kindje woont. Het zou nogal jammer zijn als er geen speelgoed lag… Maar we houden wel van een opgeruimd huis en voorlopig lukt dat nog wel. Als ons muisje wat groter is, zal het waarschijnlijk niet meer zo evident zijn.” Over geurtjes en kleurtjes op de verkeerde plekken

Alles over ontwikkeling
Shari Anseeuw is kinderneuroloog en -arts in AZ Sint-Jan Brugge. We stelden haar 10 prangende vragen en doen jou de antwoorden cadeau. Zo kom je alles te weten over ministapjes en reuzensprongen in de ontwikkeling van je kind

”Bijzonder welkom, maar het liefst niet zo vroeg”
Je zwangerschap loopt geweldig, je kijkt uit naar nog zalige weken maar plots… is je kindje er veel vroeger dan verwacht! Het overkwam Aline en Brent met hun dochtertje Nomi, die 8 weken te vroeg werd geboren. Ondertussen is ze 9 maanden, een flinke en vrolijke baby. We kijken samen terug op een intense en onzekere periode.

Download of bestel het Magazine >

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here