Gratis kinderboeken bij Happy Meals

0
698

McDonald’s Nederland geeft klanten voortaan de keuze uit een speeltje of een leesboek als cadeau bij een Happy Meal. De fastfoodketen hoopt dat kinderen dan meer gaan lezen. De Stichting Lezen & Schrijven is enthousiast over het initiatief.

In totaal zullen er twaalf verschillende boekjes worden uitgebracht, met iedere twee maanden twee nieuwe exemplaren. De boekjes zijn speciaal voor McDonald’s geschreven door kinderboekenauteur Cressida Cowell.

Cressida Cowell is bekend van de boekenserie Hoe Tem Je Een Draak. De nieuwe McDonald’s-reeks gaat over tweelingen die samen met hun ouders terechtkomen in de tijd van de dinosaurussen.

Eerder werden er onder meer in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland dergelijke acties geïnitieerd. Bij de Stichting Lezen & Schrijven wordt enthousiast gereageerd op de actie. “Het is ontzettend belangrijk dat kinderen opgroeien met taal en al vanaf een jonge leeftijd aangemoedigd worden om te lezen”, aldus directeur Geke van Velzen van de stichting.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here