McDonald’s Nederland geeft klanten voortaan de keuze uit een speeltje of een leesboek als cadeau bij een Happy Meal. De fastfoodketen hoopt dat kinderen dan meer gaan lezen. De Stichting Lezen & Schrijven is enthousiast over het initiatief.

In totaal zullen er twaalf verschillende boekjes worden uitgebracht, met iedere twee maanden twee nieuwe exemplaren. De boekjes zijn speciaal voor McDonald’s geschreven door kinderboekenauteur Cressida Cowell.

Cressida Cowell is bekend van de boekenserie Hoe Tem Je Een Draak. De nieuwe McDonald’s-reeks gaat over tweelingen die samen met hun ouders terechtkomen in de tijd van de dinosaurussen.

Eerder werden er onder meer in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland dergelijke acties geïnitieerd. Bij de Stichting Lezen & Schrijven wordt enthousiast gereageerd op de actie. “Het is ontzettend belangrijk dat kinderen opgroeien met taal en al vanaf een jonge leeftijd aangemoedigd worden om te lezen”, aldus directeur Geke van Velzen van de stichting.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan