Het krijgen van een kind gaat lang niet altijd gepaard met een ‘roze wolk’-gevoel. Veel kersverse moeders kampen met prenatale depressie, postpartum depressie en bevallingstrauma. Over deze drie mentale klachten zijn gratis te downloaden e-books geschreven.

Vrouwen met mentale problemen tijdens de zwangerschap of na de bevalling vinden het veelal moeilijk om te erkennen en/of te accepteren dat ze depressief zijn. Vaak is er sprake van schaamte en schuldgevoelens, omdat negatieve gevoelens toch niet passen bij het aanstaande moederschap? Vanuit de omgeving is er vaak weinig begrip, omdat de gevoelens niet worden begrepen, en daardoor kunnen opmerkingen en tips verkeerd overkomen. Vrouwen met milde(re) mentale klachten kunnen dezelfde gevoelens en onbegrip ervaren. Het snel ingrijpen met passende hulp beperkt de duur en de ernst van de klachten of depressie aanzienlijk.

De e-books, geschreven door Cynthia Krijgsman van Jade natuurgeneeskunde & coaching, hebben de volgende titels:
– Een prenatale depressie
– Een postpartum depressie
– Bevallingstrauma?!

Klik hier om de e-books te downloaden.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan