Gezinsspel ondersteunt professional bij aanpakken eetprobleem

0
784

Zorgprofessionals krijgen steeds meer te maken met peuters en kleuters met eetproblemen.  Het gezinsspel de Reis van 5 biedt extra mogelijkheden om deze gezinnen als professional te ondersteunen in hun thuissituatie.

Regelmatig komen professionals in aanraking met ouders en kinderen die strijd voeren aan tafel.  De Reis van 5 is dan een aanvulling op en doorvertaling van de gekozen behandelmethode. Ouders met kinderen van 4 t/m 10 jaar krijgen hiermee extra handvaten om thuis aan de slag te gaan met de eetproblemen. Spelenderwijs helpt het gezinsspel hen op weg met het ontwikkelen van een gevarieerd en gezond voedingspatroon. Het spel kan in de thuissituatie worden gespeeld maar ook onder begeleiding in workshops.

Strijd verdwijnt
Met het gezinsspel De Reis van 5 maakt strijd plaats voor gezelligheid. Ouders kruipen samen met hun kind(eren) in de huid van een piraat. Samen gaan zij op ontdekkingsreis door het uitvoeren van creatieve, uitdagende en lekkere voedingsopdrachten. Alle typen maaltijden zijn in dit piratenspel vertegenwoordigd. De Reis van 5 stimuleert kinderen spelenderwijs nieuwe producten te proeven en met plezier gevarieerder en gezonder te leren eten.

Aanschafopties
De kosten van het spel  bedragen € 49,95. Voor de aanschaf van meerdere exemplaren kan een offerte worden aangevraagd. Alle informatie staat op de website van De Reis van 5.

Stand op congres over eetproblemen
Op 7 juni vindt het Congres ‘Eetproblemen bij jonge kinderen’ plaats. Experts uit wetenschap en praktijk gaan dan in op vragen als:
– Wanneer is eetgedrag normaal en wanneer is specialistische hulp nodig?
– Wat zijn veel voorkomende oorzaken rondom eetproblematiek bij jonge kinderen?
– Wat zijn zinvolle handelingsperspectieven voor ouders en hulpverleners?

Tijdens het congres is er ook gelegenheid om in de pauzes kennis te maken met ‘De Reis van 5’. Het congres is een initiatief van Vakblad Vroeg en Euregionaal Congresburo. Meer weten? Klik hier 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here