Workshop: Een baby erbij en samen gelukkig blijven

  0
  60

  Datum: 10 juli 2019

  Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur

  Locatie: RINO Amsterdam, Leidseplein 5

  Met deze workshop willen auteurs Gerda Brouwer en Susanne Donders van het boek ‘Een baby erbij en samen gelukkig blijven’ hulpverleners die met nieuwe ouderparen werken bewust maken van de kwetsbaarheid van de partnerrelatie in deze fase. Bij alle veranderingen, vermoeienissen en uitdagingen die de komst van de baby met zich meebrengt, komt de zorg en aandacht voor eigen behoeften en die van de relatie voortdurend in het gedrang.

  Als het de partners niet lukt nieuwe vormen te vinden voor emotionele betrokkenheid bij elkaar lopen ze het risico de relatie te verliezen. Een op de drie stellen overkomt dit al een paar jaar na deze zo gelukkig begonnen periode. Te vaak een paniekreactie; praktisch elke relatie maakt een dip door in deze fase. Dat betekent niet meteen dat er iets grondig mis mee is. Wij pleiten er dan ook voor de problemen waarmee deze stellen bij u komen tegemoet te treden als ‘normale’ worstelingen bij een ingrijpende levensfase-overgang . Met de diagnose ‘partnerrelatieproblemen’ loop je het gevaar deze stellen te bevestigen in de vaak onterechte conclusie dat hun relatie niet deugt. Normalisering, taboedoorbraak en een praktische benadering zijn de sleutelwoorden bij onze aanpak.

  Deze workshop is uitermate geschikt voor GZ-psychologen, psychotherapeuten en andere hulpverleners die met jonge vaders/ moeders te maken krijgen, met baby’s/ jonge kinderen werken en andere belangstellenden.

  Voor meer informatie, klik hier

  ------
  Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering