Webinar WORKSHOP Voorbereidingsverhaal Traumaverwerking

  0
  204

  Datum: 14 januari 2021

  Tijd: 9.30 uur tot 16.30 uur

  Locatie: online

  Het Voorbereidingsverhaal traumaverwerking (VVT) is een kort en bondig verhaal over de traumatiserende gebeurtenissen uit het leven van het kind. Met dit verhaal worden de biologische ouders geholpen om aan het kind uit te leggen dat het kind niet verantwoordelijk was. Het verhaal wordt aan het kind voorgelezen in bijzijn van zijn netwerk.

  In deze workshop zullen de trainers aan de hand van praktische voorbeelden het proces van het maken van een voorbereidingsverhaal traumaverwerking en de positie binnen een traumabehandeling toelichten.
  Aan het einde van de workshop hebben deelnemers voldoende kennis om te starten met het maken van een voorbereidingsverhaal traumaverwerking. Omdat het eenvoudiger lijkt dan het is, wordt supervisie aangeboden om alle deelnemers te stimuleren om zelf actief aan de slag te gaan. Iedere deelnemer kan tot drie maanden na afloop van de workshop 30 minuten supervisie krijgen bij het maken van een voorbereidingsverhaal traumaverwerking. Deze supervisie kan via email worden verkregen.

  De workshop is bedoeld voor psychologen, orthopedagogen, gedragswetenschappers, systeemtherapeuten, maatschappelijk werkers, ambulant werkers, pleegzorgwerkers en EMDR-behandelaren die kennis en ervaring hebben op het gebied van behandeling van vroegkinderlijk chronisch getraumatiseerde kinderen. Deze workshop wordt gegeven op HBO plus niveau en dat is ook het aanvangsniveau. De groepsgrootte is maximaal 35 deelnemers.

  Voor meer informatie, klik hier

  ------
  Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering