Webinar ‘Ouderschap en werk tijdens de eerste 1000 dagen’

  0
  29

  Datum: 26 januari 2023

  Tijd: 19.30 uur tot 21.00 uur

  Locatie: online

  Het combineren van ouderschap en werk tijdens de eerste 1000 dagen. Over dit actuele thema verzorgen Joyce Knappe en Roseriet Beijers dit webinar. Juist voor de prille ouder-kindrelatie kan vroegsignalering van stress en overbelasting in deze kritische periode veel ellende voorkomen. Op dit punt is een belangrijke rol weggelegd voor professionals die werken met zwangeren en ouders van jonge kinderen. Later terugkijken kan ook.

  Ja, ik doe mee aan dit webinar >

  De ‘Motherhood Constellation’, door Daniel Stern geïntroduceerd, doelt op het feit dat de aanstaande moeder een andere mentale organisatie ontwikkelt dan voorheen. Bij aanvang van de zwangerschap, verplaatst haar interesse zich naar het moeder worden en alles wat daarbij komt kijken. In de hedendaagse maatschappij is deze nadruk op alleen de moeder echter achterhaald. De insteek People becoming Parents is juist relevant; het betreft dus zowel vaders als moeders. In de dynamiek van het combineren van zorg en werk lijden beiden in onze snel veranderende samenleving onder de verwachting en druk om het ‘allemaal goed te doen’ en altijd ‘aan’ te staan.

  Het is van groot belang dat professionals meer aandacht krijgen voor de dynamiek werk-privébalans. Wist je bijvoorbeeld dat:
  – 70% van het verzuim van werkende ouders – zowel bij mannen als vrouwen – te maken heeft met de mentale gezondheid?
  – 50% van de werkende ouders met kinderen van 0-4 jaar klachten als vermoeidheid, stress en depressie ervaren?
  – 38% van de vrouwelijke medewerkers een bedrijf verlaat na de geboorte van haar eerste kind?
  – 60% van de vaders een onvervulde parttime wens heeft?
  – Er een grote discrepantie bestaat tussen hoe ouders werk en privé zouden willen invullen en hoe het daadwerkelijk in het dagelijks leven uitpakt?

  Zorgprofessionals spelen juist tijdens de eerste 1000 dagen een belangrijke rol om de draaglast van deze ouders te verlagen en hun draagkracht te verhogen. Tijdens dit webinar willen Roseriet en Joyce de deelnemers over dit actuele thema een helder hoofd, open oren en een warm hart meegeven. Roseriet en Joyce gaan in op hoe professionals werkzaam in het brede jeugddomein (-9 maanden tot 6 jaar) beter kunnen aansluiten bij de belevingswereld van ouders die zorg en werk tijdens de eerste 1000 dagen op de rails proberen te krijgen.

  Datum: donderdagavond 26 januari van 19.30 – 21.00 uur  (of later terugkijken)
  Deelnameprijs: 29,95
  Organisatie: IMH Nederland en Vakblad Vroeg

  Ja, ik doe mee aan dit webinar >

  Webinar onderdeel van inspiratieplatform Nultotvijf
  Nultotvijf. Dat is de naam van het inspiratieplatform voor alle professionals die werken in de geboortezorg en met jonge kinderen en hun ouders. Het platform, een initiatief van IMH Nederland en Vakblad Vroeg, bestaat uit webinars, artikelen uit kwartaalmagazine VROEG, minicolleges en rollenspelen. Een abonnement op het platform, dat voortdurend wordt uitgebreid, is heel voordelig. Meld je nu aan:klik hier. 

   

  Roseriet Beijers is Universitair Hoofddocent (UHD) op de afdeling ontwikkelingspsychologie van de Radboud Universiteit. Met een Veni-subsidie onderzoekt zij de beleving van moeders, en sinds kort ook vaders, met betrekking tot de terugkeer naar het werk na verlof en de mogelijke gevolgen van stress en overbelasting in deze periode voor de baby.

  Joyce Knappe is een internationale spreker, expert Werkend Ouderschap en deed onderzoek naar identiteit en organisatiestructuur, met specialisaties in professionele identiteit en coping strategieën.

   

   

  ------
  Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering