Studiedag: When the body speaks

  0
  307

  Datum: 7 september 2019

  Tijd: 10.00 uur tot 16.30 uur

  Locatie: Yogasite, Doctor Struyckenstraat 165, 4812 BC Breda

  Op de studiedag Beyond Words op 7 maart jongstleden georganiseerd door opleidingen Nul tot Zes psychotherapie en Praktijk Monica Ouwens stond Parental embodied mentalisation, ontwikkelt door Dana Shai e.a centraal. Er werd toen door Monica Ouwens en Man Yi Tsang een workshop gegeven over lichamelijk ervaren en observeren vanuit beweging. Deze workshop over non verbale parameters wordt nu aangeboden als studiedag voor zorgprofessionals die met ouders, verzorgenden en het zeer jonge kind werken.

  Tijdens deze intensieve dag staat embodied mentalisation centraal. Het lichamelijk observeren, begrijpen, meevoelen en interpreteren van de jonge en volwassen cliënt, maar ook de fysiek emotionele signalen van de zorgprofessional zelf. De rijke non verbale taal is altijd in de relatie aanwezig. Tijdens deze dag wordt deze taal expliciet gemaakt en wordt er duiding aan gegeven. Door de parameters in het eigen lichaam en beweging te ervaren vergroot de herkenning van de emotioneel geladen lichamelijke communicatie van de cliënt en maakt het non- of pré verbale in de behandeling op congruente wijze bespreekbaar.

  Voor meer informatie, klik hier

  ------
  Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering