Sociale inclusie van jonge kinderen

  0
  55

  Datum: 18 september 2019

  Tijd: 9.30 uur tot 13.15 uur

  Locatie: Boothstraat 7, Utrecht

  Ieder kind heeft het recht om zich te ontwikkelen tot actieve deelnemer aan onze samenleving. Daarom hoort ieder kind de kans te krijgen zich te ontwikkelen om zo een zinvol leven te kunnen leiden en een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Dat is niet voor ieder kind een vanzelfsprekendheid. Professionals in kinderopvang en onderwijs kunnen bijdragen aan de gelijke kansen voor kinderen.

  ChildCare International heeft de afgelopen drie jaar als projectpartner meegewerkt aan een internationaal Erasmus+-project: ‘Social Inclusion, Education and Urban Policy for Young Children 2016-2019’. In het project hebben tien organisaties van vijf landen samengewerkt aan vragen rond de groei van steden in Europa en de toenemende diversiteit in de samenleving op sociaal-economisch, cultureel, etnisch en psychologisch gebied. Er is onderzocht hoe sociale inclusie wordt bevorderd en segregatie wordt tegengegaan. Deelname aan het project heeft veel inspirerende en intrigerende inzichten en ideeën opgeleverd. Die willen we met u delen.

  Voor meer informatie, klik hier

  ------
  Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering