MILO Familiedag in Limburg: Spelend leren met ondersteunde communicatie

  0
  37

  Datum: 16 juni 2019

  Locatie: Guttecoven (nabij Sittard)

  Kinderen die moeite hebben met praten en communiceren worden dikwijls niet begrepen door hun omgeving, omdat het hen ontbreekt aan middelen om zich te uiten. Vaak wordt gedacht dat ze niet in staat zijn om een taal te leren of om te leren lezen. Niets is minder waar … het kost alleen meer moeite, geduld en deskundige ondersteuning.

  Op de Milo Familiedag zien ouders en hulpverleners hoe wij in ons KLIN© Atelier communicatie ondersteunende methoden en technologieën (OC-hulpmiddelen) inzetten om de ontwikkeling te stimuleren. Na een intensief KLIN© jaar kunnen de kinderen een voorbereide stap maken naar de best passende vorm van onderwijs. Dan openen zich nieuwe deuren en mogelijkheden voor verdere ontwikkeling.

  Speciaal voor deze dag is een pop-up communicatieatelier ingericht waarin men ‘aan den lijve’ gaat ervaren wat ondersteunde communicatie (OC) kan betekenen.  Door deze intensieve kennismaking kunnen de deelnemers op één dag inzicht krijgen in de wijze waarop OC het best kan worden ingezet voor de communicatie met hun kind(eren). Denk hierbij aan het inzetten van OC bij voorlezen, muziekbeleving, beweging en bij dagelijkse routines zoals verzorging, eten, drinken, plannen maken en aanpassen, spelactiviteiten, op bezoek en op vakantie gaan.

  Voor meer informatie, klik hier

  ------
  Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering