Infant Mental Health – Introductie

  0
  157

  Datum: 26 januari 2019

  Tijd: 10.00 uur - 17.00 uur

  Locatie: RINO Amsterdam, Leidseplein 5, Amsterdam

  De aard van vroege interacties tussen baby en ouders blijkt in hoge mate de manier te beïnvloeden waarop genetische en constitutionele factoren in het gedrag en de ontwikkeling tot uiting komen. Oude nature-nurture discussies hebben plaatsgemaakt voor dynamische en transactionele visies op de ontwikkeling van kinderen. Daarbij is grote nadruk komen te liggen op de interactionele aspecten van de ontwikkeling, de vele dimensies van de onverbrekelijke band tussen de baby en de ouders en de hechte relaties die de baby al vroeg kan opbouwen met verschillende belangrijke anderen.

  In deze tweedaagse workshop maken de deelnemers kennis met (de nieuwste inzichten op) het gebied van Infant Mental Health en leren zij wat het betekent om vanuit deze visie te kijken naar ontwikkeling, psychopathologie, diagnostiek en behandelmogelijkheden bij zeer jonge kinderen.

  Voor meer informatie, klik hier

  ------
  Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering