Hechting: Diagnostiek en interventie en het NIKA-protocol

  0
  139

  Start datum: 14 september 2019 - Eind datum: 12 oktober 2019

  Tijd: 9.30 uur tot 17.00 uur

  Locatie: De Pionier, Grebbeberglaan 15, Utrecht

  Gezien het enorme belang van gehechtheidsrelaties op de ontwikkeling van kinderen is het belangrijk dat professionals weten hoe ze signalen van een verstoorde gehechtheid bij het kind kunnen waarnemen en hoe ze sensitief en verstorend opvoedgedrag in kaart kunnen brengen. Welke aspecten zijn van belang, hoe breng je ze in kaart (welke hulpmiddelen zijn hierbij beschikbaar?) en hoe kun je veranderingen aanbrengen in dit gedrag? Wat zijn bewezen effectieve behandelmogelijkheden? Deze vragen staan tijdens deze cursus centraal. De nieuwe jeugdzorgrichtlijn problematische gehechtheid en de implementatie daarvan in de eigen werksetting zal tevens behandeld worden.

  Tijdens deze cursus maken deelnemers kennis met het NIKA diagnostiek en interventie protocol en leren zij hiermee werken in de praktijk. De training is de eerste stap in de opleiding tot NIKA Practitioner.

  Voor meer informatie, klik hier

  Dezelfde driedaagse cursus wordt ook vanaf maandag 17-09 gegeven.

  ------
  Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering