Diagnostiek en screening bij gehechtheidsproblematiek

  0
  287

  Start datum: 19 mei 2021 - Eind datum: 16 juni 2021

  Tijd: 10.00 uur tot 16.30 uur

  Gehechtheid gaat over de mate waarin een kind de opvoeder kan gebruiken als veilige basis en veilige haven om de wereld en zichzelf te ontdekken en tot ontwikkeling te komen. Door allerlei omstandigheden kan het zijn dat kinderen niet leren vertrouwen op de opvoeder als veilige haven en veilige basis. Wanneer er bij een kind hierdoor ontwikkelingsproblemen voordoen spreken wij over problematische gehechtheid.
  Problematische gehechtheid is op gedragsniveau vaak lastig te herkennen, omdat de symptomen divers zijn en ook passend kunnen zijn voor diverse (andere) DSM 5-stoornissen. Indien de (onderliggende) gehechtheidsproblematiek niet wordt (h)erkend, bestaat het risico dat de hulpverlening niet voldoende aansluit bij de behandelbehoeften van het kind en het gezin. Het is dus van belang dat jeugdhulpprofessionals bekwaam zijn in het screenen en diagnosticeren van problematische gehechtheid.

  Deze driedaagse cursus is bedoeld voor (postdoctoraal opgeleide) orthopedagogen, psychologen en psychodiagnostisch medewerkers die werken met kinderen en jongeren waar een vermoeden is van gehechtheidsproblematiek.

  Voor meer informatie klik hier

  ------
  Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering