Cursus: Postpartum depressie: oorzaken, gevolgen en adequate ondersteuning

  0
  124

  Datum: 25 januari 2019

  Tijd: 9.00 uur tot 16.0 uur

  Locatie: LogaVak - Utrecht

  Postpartum depressie is de meest voorkomende complicatie rondom zwangerschap en bevalling. Tien procent van de pas-bevallen vrouwen ontwikkelt ernstige angst- of somberheidsklachten. Dat zijn in Nederland jaarlijks 20.000 vrouwen. Evenzoveel kinderen hebben in de eerste belangrijke maanden (soms zelfs jaren) van hun leven te maken met een depressieve moeder. Dat kan ingrijpende gevolgen hebben voor hun ontwikkeling.

  Deelnemers aan deze cursus leren wat een postpartum depressie is, waarom die anders is dan een ‘gewone’ depressie en wat de oorzaken en de mogelijke gevolgen zijn. Zij leren een postpartum depressie te bekijken vanuit een biopsychosociaal perspectief. Tevens is er in de cursus aandacht voor preventie en voor de impact van een postpartum depressie op de interactie tussen moeder en kind. En natuurlijk wordt stilgestaan bij de vraag wat je vanuit jouw eigen werkveld kunt doen om de moeder en haar gezin te helpen.

  Na deze eendaagse cursus ben je goed op de hoogte van de meest recente wetenschappelijke inzichten met betrekking tot postpartum depressie en heb je praktische handvatten om in je dagelijkse werk bij te dragen aan een spoedig en duurzaam herstel van vrouwen die depressief zijn in deze bijzondere fase van hun leven.

  Voor meer informatie, klik hier

  ------
  Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering