Cursus Gehechtheidstherapie

  0
  73

  Start datum: 6 september 2019 - Eind datum: 1 november 2019

  Tijd: 9.30 uur tot 16.30 uur

  Locatie: Bartiméus, Zeist

  Achter ernstige gedragsproblemen bij kinderen met een verstandelijke beperking gaat vaak een verstoorde hechting schuil. Ontdek hoe je deze cliënten kunt helpen met een combinatie van gehechtheidstherapie en gedragstherapie. Met de kennis en vaardigheden die je opdoet kun je een verantwoorde afweging maken of deze behandeling voor jouw cliënt geschikt is, en een gedragstherapeutisch protocol schrijven.

  Cliënten met zeer ernstige en hardnekkige gedragsproblemen voor wie reguliere therapieën niet helpen, vormen binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke en visuele beperking een relatief kleine maar problematische doelgroep. Verstoorde gehechtheid kan hieraan ten grondslag liggen. Voor het behandelen van deze cliënten is een integratieve behandeling, gehechtheidstherapie met aansluitend gedragstherapie ontwikkeld. In een samenwerkingsproject tussen de Vrije Universiteit van Amsterdam en Bartiméus is deze methodiek wetenschappelijk onderzocht.

  Voor meer informatie, klik hier

  ------
  Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering