Congres: Infant Mental Health: Zorg voor de kleintjes, een investering in de toekomst (B)

  0
  134

  Start datum: 29 oktober 2020 - Eind datum: 30 oktober 2020

  Locatie: Provinciehuis Leuven (B)

  Het congres is in verband met de Covid19crisis verplaatst van juni naar oktober. Nieuwe data zijn 29 en 30 oktober. Voor praktische gevolgen, zie onderaan bij dit bericht.

  29 en 30 oktober vindt een tweedaags congres over de vroege ontwikkeling plaats. Kennis over hoe jonge kinderen opgroeien, en hoe ouders hun ouderlijke vaardigheden ontwikkelen, groeide binnen het IMH-denken en beïnvloedde het werk van psychologen en psychiaters. Er is veel bekend over hoe de eerste levensjaren van groot belang zijn voor de latere geestelijke gezondheid, en hoe ontwikkelingsondersteuning op jonge leeftijd een verschil kan maken voor de latere volwassenheid.

  Op dag 1 vertalen sprekers zoals Nicole Vliegen, Eileen Tang en Binu Singh deze kennis naar zorgverleners op 0° en 1° lijn. Tijdens deze dag wordt het boek over dit thema ‘Vroege ontwikkeling alle kansen geven’ gepresenteerd.

  Op dag 2 zoomen we in op het thema ‘slapen’ om de toepassing van het IMH-gedachtegoed, zoals voorgesteld tijdens dag 1, te concretiseren. Hier komen onder andere Inge Glazemakers en Martine van Haver aan het woord. Voor de meer reflectieve beschouwingen zorgt Peter Adriaenssens. Het congres is een samenwerkingsverband tussen WAIMH-Vlaanderen, het Psychodynamische team PraxisP en RINO-Vlaanderen.

  Voor meer informatie, klik hier  Praktische informatie in verband met het verzetten van de data

  Wat betreft donderdag 29 oktober:
  1. Voor wie inschrijft en betaalt (of ingeschreven blijft) vóór vrijdag 5 juni, hebben we een verrassing. Uitgeverij Pelckmans bezorgt je het boek “Vroege ontwikkeling alle kansen geven” in de maand juni in je brievenbus. Het gaat om een exclusieve voorafname die extra leesplezier kan bieden voor de lange zomer in eigen land. Je kan er al in beginnen lezen, en mag het 29 oktober meebrengen om het te laten signeren. Indien je voor deze optie kiest, hebben we volgende informatie nodig: naam, thuisadres, e-mailadres en eventueel BTW-nummer.
  2. Wie nog niet met zekerheid kan beslissen, kan uiteraard ook later inschrijven. In dat geval zal je boekexemplaar klaar liggen op de congresdag zelf.
  3. Heb je al betaald, en weet je ondertussen dat je er spijtig genoeg toch niet bij kan zijn, kan je tot 5 juni je terugbetaling aanvragen.
  Communicatie hierover verloopt via lisa.vanbeckbergen@kuleuven.be .

  Wat betreft vrijdag 30 oktober:
  Indien u reeds geregistreerd was, doch verhinderd bent aanwezig te zijn op vrijdag 30 oktober, vragen wij u vriendelijk uw deelname vóór 5 juni te annuleren, ook indien uw betaling nog niet in orde werd gebracht. Communicatie hierover verloopt via info@waimh-vlaanderen.be.

  Indien u uw registratie wenst te behouden, wat wij van harte hopen, hoeft u niets te doen.


   

  ------
  Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering