Indien er een erfelijke aandoening voorkomt in de familie bestaat de kans dat de aanleg wordt doorgegeven aan een toekomstig kind. Wat dan te doen bij een kinderwens? Een online keuzehulp fungeert als wegwijzer.

Een optie is proberen om gewoon zwanger te worden. Een andere mogelijkheid is met de huisarts te bespreken of gebruik kan worden gemaakt van PGD (embryoselectie). Of denk je aan DNA-onderzoek van je ongeboren kind en eventuele zwangerschapsbeëindiging na een slechte uitslag. Gebruik maken van donorzaad of donoreicellen behoort eveneens tot de mogelijkheden. Of anders kan men er over denken om  adoptie- of pleegouder te worden of om geen kinderen te krijgen.

Een online keuzehulp, een initiatief van erfelijkheid.nl, kan helpen om een keuze te maken. De antwoorden komen op een formulier te staan. iDit formulier kun vervolgens worden gebruikt om erover te praten met bijvoorbeeld de huisarts of hulpverlener. Men kan er ook voor kiezen de vragen te beantwoorden na het gesprek met de huisarts.

Ga naar Keuzehulp >

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan