Een korte enquête wil in kaart brengen hoeveel behoefte er is aan korte scholingen op het gebied van Infant Mental Health (IMH) en ouderbegeleiding rond de eerste 1000 kritieke dagen. Dit gebeurt op initiatief van Babywerk, Babykennis, Vakblad Vroeg en José Koster – Expertise in Ouderschap.

Momenteel is er veel gaande op het gebied van 1001 Kritieke dagen en een Kansrijke start. Deze initiatieven hebben als doel ouders en baby’s de best mogelijk start te geven in het leven.

1001 Kritieke dagen

Om de baby’s van Nederland een kansrijke start te kunnen geven, is gedegen kennis over de eerste 1000 dagen bij professionals van groot belang. Kwalitatief goede nascholing over Infant Mental Health (IMH) kan voor deze gedegen kennis zorgen.

Onderwerpen vanuit de IMH-visie en ouderbegeleiding zijn bijvoorbeeld: Ouder/baby relatie, gehechtheid, (aanstaand) ouderschap, ouderschap en partnerrelatie, betekenis van moeder en vader worden, signalen van de baby samen herkennen, en de impact van stress tijdens de zwangerschap.

Enquête

Babywerk, Babykennis, Vakblad Vroeg en José Koster – Expertise in Ouderschap willen met een korte enquête de scholingsbehoefte peilen op het gebied van Infant Mental Health (IMH) en ouderbegeleiding rond de eerste 1000 kritieke dagen. De initiatiefnemers zouden er erg mee geholpen zijn als u de enquête invult. Het invullen duurt maximaal 5 minuten.

Naar de enquête >

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan