Eerste levensjaren van dove en slechthorende kinderen in de schijnwerpers

0
2581
baby

Een goed begin is het halve werk! Studie na studie toont aan dat vroege interventie bij kinderen met aangeboren gehoorverlies leidt tot betere ontwikkelingsperspectieven.  Het van der Lem symposium belicht de eerste levensjaren van dove en slechthorende kinderen.

Hoe ziet dat hele prille begin eruit bij pasgeborenen, welke elementen dragen bij aan een goed begin? En hoe zorgen we ervoor dat de interventies die we aanbieden deze elementen optimaal stimuleren? Wat is de rol van ouders hierin? Deze en andere vragen staan centraal tijdens de 5e editie van het Van der Lem symposium.

Dit keer wordt het symposium gecombineerd met het 65 jarige jubileum van de NSDSK met als thema: “Een goed begin. Een symposium over de eerste levensjaren van dove en slechthorende kinderen.” Diverse sprekers uit binnen- en buitenland gaan tijdens het symposium uitgebreid in op dit thema.

Het symposium vindt plaats op vrijdag 21 september 2018 in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Het congresprogramma is van 9.30 tot 16.45 uur met aansluitend een borrel.

Aanmelden
Aanmelden kan via www.nsdsk.nl/van-der-lem-symposium.

Naaischool
De prijs voor deelname aan het Van der Lem symposium is € 75,00. De NSDSK schenkt het volledige bedrag aan Stichting WanaZiwi een naaischool in Dodoma Tanzania, die praktijkonderwijs biedt aan dove kinderen (aansluitend op het basisonderwijs) waarna ze als gediplomeerd vakvrouw of vakman aan de slag kunnen.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here