Een goed begin is het halve werk! Studie na studie toont aan dat vroege interventie bij kinderen met aangeboren gehoorverlies leidt tot betere ontwikkelingsperspectieven.  Het van der Lem symposium belicht de eerste levensjaren van dove en slechthorende kinderen.

Hoe ziet dat hele prille begin eruit bij pasgeborenen, welke elementen dragen bij aan een goed begin? En hoe zorgen we ervoor dat de interventies die we aanbieden deze elementen optimaal stimuleren? Wat is de rol van ouders hierin? Deze en andere vragen staan centraal tijdens de 5e editie van het Van der Lem symposium.

Dit keer wordt het symposium gecombineerd met het 65 jarige jubileum van de NSDSK met als thema: “Een goed begin. Een symposium over de eerste levensjaren van dove en slechthorende kinderen.” Diverse sprekers uit binnen- en buitenland gaan tijdens het symposium uitgebreid in op dit thema.

AdvertentieNomineren Vroegwerker

Het symposium vindt plaats op vrijdag 21 september 2018 in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Het congresprogramma is van 9.30 tot 16.45 uur met aansluitend een borrel.

Aanmelden
Aanmelden kan via www.nsdsk.nl/van-der-lem-symposium.

Naaischool
De prijs voor deelname aan het Van der Lem symposium is € 75,00. De NSDSK schenkt het volledige bedrag aan Stichting WanaZiwi een naaischool in Dodoma Tanzania, die praktijkonderwijs biedt aan dove kinderen (aansluitend op het basisonderwijs) waarna ze als gediplomeerd vakvrouw of vakman aan de slag kunnen.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan