De Gifwijzer is een hulpmiddel voor ouders en verzorgers van jonge kinderen en voor iedereen die regelmatig met jonge kinderen omgaat. Onlangs is de Gifwijzer volledig vernieuwd. 

De nieuwe Gifwijzer bestaat uit tips en adviezen op het gebied van:

  • Herkennen van een vergiftiging
  • Voorkomen van een vergiftiging
  • Wat kan giftig zijn onderverdeeld in zes categorieën
  • Wat te doen bij een vergiftiging

De inhoud en vorm van de Gifwijzer is volledig vernieuwd en geactualiseerd door VeiligheidNL, samen met Het Oranje Kruis, Het Nederlandse Rode Kruis, toxicologen Dr. E.J.M Pennings en A.J.H.P. van Riel. Ook met hulp van: Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC), NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap), VUmc, RIVM (Rijksinstituut Volksgezondheid en Milieu), Ambulance Zorg, Dr. W.L.M. Kramer kinderchirurg-traumachirurg, UMC Utrecht en Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis.

De nieuwe Gifwijzer (versie 2020) kost € 7,95 inclusief 2 gratis Gifwijzer apps (ter waarde van € 5,98) en een gratis uitklapper. Deze bijdrage is nodig om de kosten van de Gifwijzer te dekken en wordt ingezet om de Gifwijzer continu up-to-date te houden. VeiligheidNL werkt zonder winstoogmerk.

Naar de Gifwijzer >>

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan