Een interdisciplinair Northwestern University-team heeft een paar zachte, flexibele draadloze lichaamssensoren ontwikkeld. Deze vervangen de wirwar aan draden die neonatale intensive care-eenheden (NICU) momenteel gebruiken voor het monitoren van premature baby’s en die een barrière vormen voor het contact met ouders.

De draadloze baby-sensoren leveren even nauwkeurige informatie als die van traditionele monitorsystemen. Dat blijkt uit eerste studies bij premature baby’s in twee ziekenhuizen, meldt fmtgezondheidszorg.nl. De draadloze patches zijn ook zachter voor de kwetsbare huid van een pasgeborene en zorgen voor meer huid-op-huidcontact met de ouder.

De studie, gepubliceerd in het tijdschrift Science, omvat initiële gegevens van meer dan twintig baby’s die naast de traditionele monitorsystemen de draadloze sensoren droegen. Sindsdien heeft het team succesvolle tests uitgevoerd met meer dan zeventig baby’s in de NICU.

In een interview vertellen de onderzoekers over de werking en meerwaarde van de zachte, flexibele draadloze sensoren:

Verder lezen

Soft, flexible sensors are the first to monitor babies in the NICU with precision and without wires >

Binodal, wireless epidermal electronic systems with in-sensor analytics for neonatal intensive care >

Bron: fmtgezondheidszorg.nl

 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan