Het Ministerie van VWS heeft groen licht gegeven voor de doorstart van de landelijke coördinatie van Integrale Vroeghulp (IVH). Dit betekent een erkenning voor de meerwaarde van het snel en passend inschakelen van integrale hulp voor het jonge kind met complexe problemen. Het NCJ verzorgt vanaf de landelijk coördinatie.

De doorstart is extra van belang in het licht van de transformatie in het jeugddomein. Deze zorgt namelijk voor veel beweging in de regio’s, waarbij de expertise van het jonge kind, veelal wordt geïntegreerd in de wijkteams. Dit maakt het noodzakelijk om meer dan ooit de krachten te bundelen om het belang van integrale hulp aan het jonge kind te bevorderen. Het  betreft immers specifieke kennis die ouders nodig hebben in de meest kwetsbare fase van het leven van hun jonge kind.

AdvertentieVroeglezing - artikel

Nieuwe inbedding

Vanaf nu ligt de landelijk coördinatie bij het NCJ  en werkt daarbij nauw samen met MEE.NL Nji, VNG, VGN, NCJ en de oudervertegenwoordiging. Alle betrokken organisaties hebben aangegeven dat ze mede-verantwoordelijk willen zijn voor een goede hernieuwde inbedding. Zij gaan door in de IVH Partnerraad. Informatie over de IVH-aanpak staat op de projectwebsite.

Meerjarig projectplan

Het komende half jaar staat in het teken van het realiseren van de overdracht van de landelijke activiteiten en de borging van de kennisfunctie IVH. Hierbij  blijft de IVH-kennis, op basis van de uitgangspunten en bouwstenen, beschikbaar voor ouders, voor professionals en voor gemeenten. Er zal een meerjarig projectplan worden opgezet. Doorontwikkeling en verstevigen van IVH in Nederland is hierbij van groot belang.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieNomineren Vroegwerker
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan