Deel ervaringen over depressiepreventie rond geboorte

0
186
postnatale depressie

Jaarlijks krijgen 20.000 vrouwen, die zwanger of pas bevallen zijn, een depressie. GGD GHOR Nederland roept zorgprofessionals in de geboortezorgketen op via een enquête hun ervaringen op het gebied van preventie bij deze moeders te delen.

De enquête is onderdeel van het project ‘Depressiepreventie bij aanstaande en pas bevallen moeders’. Doel is het krijgen van inzicht in de huidige ervaring van professionals op het gebied van depressiepreventie bij aanstaande en pas bevallen moeders. Op basis van de uitkomsten kunnen we gericht werken aan verbetering.

Doelgroep

De enquête van GGD GHOR Nederland richt zich op JGZ professionals van consultatiebureaus (bij GGD’en en thuiszorgorganisaties), verloskundigen, kraamverzorgenden, POH-GGZ en huisartsen. Deelname wordt zeer op prijs gesteld en kan via:
Enquête depressiepreventie bij aanstaande en pas bevallen moeders

Invullen kan tot en met 3 juni 2019. Heb je vragen over het onderzoek? Neem dan contact op met Merel Linthorst via depressiepreventiejongemoeders@ggdghor.nl

Achtergrond bij deze inventarisatie

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil dat het aantal mensen met depressieve stoornis fors afneemt en is hiervoor een publiekscampagne en een meerjarenprogramma Depressiepreventie gestart. Het meerjarenprogramma heeft zes kwetsbare doelgroepen gedefinieerd waarvan de doelgroep aanstaande- en pas bevallen moeders er één is. GGD GHOR Nederland is door het Ministerie van VWS gevraagd om onder meer deze inventarisatie voor de doelgroep aanstaande- en pas bevallen moeders uit te zetten.
Meer informatie over de aanleiding en het doel van deze oproep kunt u hier nalezen.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here