De nieuwe bureaukaart, getiteld ‘Een rookvrije start begint in de buik’ helpt om het gesprek met zwangeren en partners aan te gaan over het stoppen met roken. De bureaukaart is bedoeld voor professionals in de geboortezorg, zoals verloskundigen, gynaecologen en huisartsen. 

Naast informatie over de risico’s voor en tijdens de zwangerschap, biedt de bureaukaart een stappenplan met voorbeeldzinnen voor het gesprek. Ook ziet u in een oogopslag wanneer en naar wie u rokende zwangeren doorverwijst.

U kunt de bureaukaart vouwen en dichtplakken, zodat u deze als een ‘zuil’ op uw bureau kunt plaatsen. Plaats de bureaukaart zodanig dat de voorkant gericht is op uw cliënt. De overige vlakken van de bureaukaart bevatten informatie voor u als zorgverlener.

Gratis, zolang de voorraad strekt, via de website van Trimbos >

 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan