Brochure over belang vaccineren beschikbaar in twaalf talen

0
331
vaccineren baby

De RIVM-brochure ‘Bescherm je kind tegen ernstige infectieziekten’ geeft informatie over het belang van vaccineren, de twaalf infectieziekten uit het Rijksvaccinatieprogramma, het vaccinatieschema, bijwerkingen van vaccinaties en de registratie van vaccinatiegegevens. De brochure is nu beschikbaar in twaalf talen.

Met een vaccinatie bouwt het lichaam vaneen kind afweer op tegen ziekmakende virussen en bacteriën. Hij of zij is beschermd tegen het krijgen van de ziekte en complicaties. Ook kan het anderen niet besmetten. Dat is ook heel belangrijk voor kinderen die (nog) niet gevaccineerd zijn. Bijvoorbeeld omdat zij nog te jong zijn of door een ziekte niet gevaccineerd kunnen worden.

De brochure ‘Bescherm je kind tegen ernstige infectieziekten’ legt de meerwaarde van vaccineren in eenvoudige bewoordingen uit aan ouders. Sinds kort is de brochure beschikbaar in twaalf talen: Arabisch, Chinees, Engels, Farsi, Frans, Papiamento (Aruba), Papiamentu (Bonaire en Curaçao), Pools, Russisch, Somalisch, Tigrinya en Turks.

Naar de brochures in twaalf talen >>

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here