‘Borstvoeding werkt!’ thema Borstvoedingsweek 2019

0
476

De Landelijke Borstvoedingsraad zet zich in voor een omgeving waar borstvoeding geven de norm is. Daarom organiseert de Landelijke Borstvoedingsraad in samenwerking met het Voedingscentrum van 30 september tot 6 oktober de borstvoedingsweek.

De wet op het voedrecht (kolfrecht) bestaat dit jaar 100 jaar. Een prachtige aanleiding om het thema werk en borstvoeding onder de aandacht te brengen tijdens deze week. De terugkeer naar werk is immers één van de belangrijkste redenen voor moeders om te stoppen met het geven van borstvoeding.

Een goed borstvoedingsbeleid is daarom essentieel. Hiermee kan een werkgever bijdragen aan de gezondheid van werknemers en hun baby, wat onder andere zorgt voor minder verzuim. Kinderen die borstvoeding hebben gekregen zijn de eerste jaren namelijk minder vaak ziek. Ook draagt een goed beleid rondom borstvoeding en werk bij aan een positief imago van de organisatie.

Bron: Borstvoedingsraad

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here