Boekje & animatie voor kinderen over omgaan met diabetes

0
567

De diagnose diabetes type 1 bij een jong kind roept veel vragen over het leven met deze aandoening. Het concept ‘Meneer Pienter’, een boekje en een interactieve app met animaties, leert kinderen én hun ouders hoe zij hier het beste mee om kunnen gaan.

Meneer Pienter is speciaal ontwikkeld om een kind met diabetes van 4 tot 8 jaar uitleg te geven over zijn/haar ziekte (ook wel bekend als suikerziekte). Het boekje kan worden gebruikt voor jonge patiënten, maar ook om bijvoorbeeld vriendjes en vriendinnetjes uit te leggen wat er aan de hand is.

Hoe werkt Meneer Pienter?

Een kind met diabetes type 1 krijgt het boekje op de diabetesafdeling van het ziekenhuis. Onder begeleiding kunnen ze het boekje bekijken en leren ze om met een speciale app leerzame (Augmented Reality) animaties op te roepen. Meneer Pienter beantwoord op een leuke manier de vragen die het kind heeft over diabetes type 1: Wat mag ik nog eten? Waar zijn die prikjes voor? Kan ik nog sporten?

Na uitleg in het ziekenhuis neemt het kind het boekje mee naar huis en kan er thuis met het gezin verder gelezen worden.

Bekijk de animatie met uitleg >>

Bron: zorgvannu.nl

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here