De Boekfiets van Stichting Aanzet rijdt sinds januari 2019 door Vlaardingen om in scholen, peuterspeelzalen, wijkcentra, bibliotheken en speeltuinen voor te lezen aan jonge kinderen en hun ouders. Het initiatief heeft de hoofdprijs gewonnen in de sponsoractie ‘Help Nederland Vooruit’ van het ING Nederland fonds.

De Boekfiets brengt het (voor)leesplezier op een nieuwe en leuke manier over aan jonge kinderen en hun ouders. De Boekfiets zorgt voor verbinding in de wijk en helpt taalachterstand en laaggeletterdheid te voorkomen. Als je ergens plezier in hebt ga je het vaker doen en word je er goed in! Wanneer de taalontwikkeling van kinderen vroeg wordt gestimuleerd, vergroot dit hun kansen en mogelijkheden op een succesvolle start in het onderwijs.

In de regio Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam West waren vijf initiatieven geselecteerd voor de regionale stemronde van de landelijke sponsoractie ‘Help Nederland Vooruit’. De Boekfiets kreeg in de afgelopen weken het grootste aantal stemmen. Aanzet ontving een cheque van € 5.000. Met het sponsorbedrag kunnen nieuwe themapakketten worden aangeschaft, vrijwilligers worden geworven en getraind en kan de Boekfiets landelijke bekendheid worden gegeven.

Bron: vlaardingen24.nl

 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan