Een blauwdruk geeft aan hoe integrale zorg aan kwetsbare zwangeren gestructureerd kan worden vormgegeven. Het betreft een zogenaamd ‘standaard zorgpad’ wat betekent dat het kan worden gebruikt als raamwerk bij het verlenen van zorg.

De blauwdruk is ontwikkeld door het Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte Zuidwest Nederland. Om er in de praktijk mee te kunnen werken, is vertaling nodig naar de lokale context (het VSV). In Zuidwest Nederland is dit voor een groot deel van de VSV’s gerealiseerd en is bovendien een training aangeboden aan de VSV’s.

Filmpje

De ontwikkelaars ontvingen veel positieve reacties, ook van buiten de eigen regio en kregen verzoeken van verschillende VSV’s om met de blauwdruk aan te slag te kunnen gaan. Om deze VSV’s ook te kunnen ondersteunen bij het implementeren van de blauwdruk, is met financiering van ZonMw daarom nu een kort filmpje ontwikkeld.

Informatie

Meer weten? Neem dan contact op met Angelica Venekamp, coördinator Regionaal Consortium via regionaalconsortium@hr.nl

Bron: kennispoort-verloskunde.nl

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan