Voor peuters en kleuters met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) zijn er weinig geschikte voorleesboeken te vinden zijn. Om die reden heeft Kentalis ‘Help weet jij het woord’ uitgebracht, een boek vol interactie en sprekende prenten. Het boek telt 32 pagina’s en kan eenvoudig als knieboek op schoot worden geplaatst.

Interactief voorlezen is goed voor de taal- en spraakontwikkeling van het kind. Het betekent dat je het kind zoveel mogelijk betrekt bij het voorlezen. ‘Help weet jij het woord’
gaat over Tossie en Uil. Tossie zoekt een cadeau voor juf. Tossie weet wat hij wil geven maar hij weet het woord niet meer. In vijf hoofdstukken lossen ouder en kind het probleem op.

Niet alleen ouders, maar ook scholen en kinderopvangorganisaties zijn blij met het boek. Zo gaf een leerkracht uit het basisonderwijs aan erg blij te zijn met dit boek, het stevige materiaal en de aansprekende plaatjes. Ook de denkvragen die als tip staan vermeld op de bladzijden zijn erg handig bij het interactief voorlezen met de klas of groep. Met het oog op de Nationale Voorleesdagen van 25 januari t/m 4 februari is dit prentenboek wellicht een mooie boekentip.

Bestellen
Voor ouders en professionals is het boek voor € 19,95 euro verkrijgbaar via de webshop van Kentalis.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan