De nieuwe editie van Vakblad Vroeg is uit. Thema is bewegen in de breedste zin van het woord. Naast de thema-artikelen belicht het lentenummer vele andere aspecten van vroegsignaleren en vroeghulp.

Het thema bewegen worden vanuit meerdere invalshoeken benaderd. Zo is er aandacht voor het Ouder-kindinteractie bewegingsspel (OKI-B), een kortdurende behandeling van hechtingsproblemen bij jonge kinderen, en voor een eenvoudige methode om jonge kinderen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) in beweging te brengen. Andere invalshoeken van het beweegthema zijn de Sensorimotor Psychotherapie®, alarmsignalen bij een afwijkende motorische ontwikkeling en tot slot zintuiglijke prikkelverwerking.

In dit nummer ook een uitgebreid interview met hoogleraar Anneloes van Baar. Zij vindt dat de jeugdhulpverlening te weinig de mogelijkheden op het gebied van pedagogische begeleiding benut. Ook zijn matig prematuur geboren kinderen volgens Van Baar een min of meer vergeten groep die nadrukkelijker gevolgd moet worden.

In de vaste rubriek ‘De Vroegwerker’ reflecteert Guy Couturier op de dagelijkse praktijk van de zorgprofessional. Zoals gewoonlijk bevat dit nummer ook een interview met een ouder, dit keer de vader van Lotte. Zijn dochtertje is net vier jaar en sinds haar geboorte lichamelijk en geestelijk gehandicapt.

De overige artikelen gaan onder meer in op stotteren in de vroege kindertijd, het in kaart brengen van aangeboren aandoeningen, de meerwaarde van huid-op-huidcontact bij een postnatale depressie.

Bestellen
Vakblad Vroeg kost € 9,00 (incl. porto) en is te bestellen via vroeg@dgcommunicatie.nl. De prijs voor een abonnement (vier edities p.j.) is € 25,00 (Ned.) of € 30,00 (buitenland). Klik hier om u aan te melden.

Korting op congressen
kunnen met korting deelnemen aan de congressen en studiedagen van Vakblad Vroeg. Op de rails staan Tijdig signaleren in de Kinderopvang (11-05) Eetproblemen bij jonge kinderen (07-06).

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan