BeIgisch IKEA Fonds ondersteunt opvang kansarme jonge kinderen

0
378

Het Belgische IKEA Fonds voor kinderen en opvoeding gaat kwalitatieve opvang voor kinderen tot 3 jaar financieel ondersteunen. De steun is bedoeld voor projecten gericht op de opvang van baby’s en jonge kinderen uit kansarme gezinnen die in sociale woningen gehuisvest zijn.

Talloze studies tonen aan dat kwalitatieve opvang voor kinderen tussen 0 en 3 jaar essentieel is om hun leven goed te kunnen starten. Jammer genoeg bezoeken weinig kinderen van kwetsbare gezinnen deze opvangvoorzieningen.

Goede start

Het IKEA Fonds voor kinderen en opvoeding, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting, wil daarom steun verlenen aan initiatieven die opvang-, ontmoetings- en toezichtmogelijkheden bieden aan jonge kinderen uit sociale woningen zodat ze hun leven goed kunnen beginnen. Het spel moet hierin een belangrijke rol innemen. De steun wordt bij voorkeur ingezet voor de inrichting en de opstartkosten van de plek of voor de betere toegankelijkheid voor gezinnen die in sociale woningen leven.

Het IKEA Fonds biedt twee mogelijke ondersteuningen aan:
– financiële steun van maximum 5.000 euro
– financiële steun van maximum 20.000 euro + begeleiding.

Meer weten?

Meer informatie over het indienen van een aanvraag staat op de website van de Koning Boudewijnstichting. Lees verder >

Over het IKEA Fonds

Als belangrijke economische speler wil IKEA België zich inzetten voor het welzijn van kinderen. Hoe? Door kinderopvangvoorzieningen met een project dat spelen centraal stelt financieel te steunen via het IKEA Fonds voor kinderen en opvoeding. Lees verder >

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here