Lotte Leufkens is met haar bedframe CloudCuddle uitgeroepen tot ‘student-ondernemer’ van het jaar. De CloudCuddle is een bed dat speciaal ontworpen is voor kinderen met een fysieke en/of verstandelijke beperking. Het geeft ouders de vrijheid hun kind overal veilig te laten slapen. Een weekendje weg, uit logeren of mee op vakantie, het is allemaal mogelijk met het aangepaste bed voor kind met beperking.

CloudCuddle bestaat uit een opblaasbaar frame met een net en een hoeslaken. Dat klinkt eenvoudiger dan het is. De combinatie van een supersterke constructie met comfortabele stoffen en een doordacht ontwerp is het geheim. Het beschermt volledig en geeft de kinderen een geborgen gevoel. Ze kunnen niet uit bed vallen of uit het tentje kruipen en kunnen zich nergens aan bezeren. Zonder afgesloten te zijn van de buitenwereld; ouder en kind kunnen elkaar altijd zien en met elkaar communiceren. De techniek achter CloudCuddle is ontleend aan de kite-industrie. Daarom kan CloudCuddle extreme krachten weerstaan.

Vakantie
Veel zorggezinnen hebben moeite om een geschikt vakantieadres te vinden voor hun kind. CloudCuddle is makkelijk mee te nemen op reis. U bent dus veel minder afhankelijk van voorzieningen op uw vakantieadres. CloudCuddle past zich aan vrijwel ieder standaard bed met een 1 persoons-matras aan. Een eigen bed of matras kunnen met een gerust hart thuisblijven. Door het lichte gewicht en de compacte maatvoering kan het zelfs mee in een koffer. En ook belangrijk: grote of kleine ongelukjes zijn geen enkel probleem. CloudCuddle is makkelijk te wassen en het laken is snel verwisseld.

Kostbare vrijheid
CloudCuddle is bedacht door twee studentes van de TU Delft. Zij werden drie jaar geleden gegrepen door de uitdaging om zorggezinnen een stuk vrijheid terug te geven. Kinderen met spierspasmes en epilepsie hebben thuis een extra beveligd bed. Dit bed kan niet mee op vakantie. Dus zijn zij erg aan huis gebonden. De noodkreet van een vader van een gehandicapt kind om hier een oplossing voor te vinden heeft hen aan het denken gezet. Drie jaar van productontwikkeling, out-of-the-box denken, materiaal research en uitgebreid testen hebben het toch mogelijk gemaakt. Hiermee wint de doelgroep een kostbaar stukje vrijheid

Student-ondernemer van het jaar
Lotte Leufkens, oprichter van CloudCuddle, is onlangs uitgeroepen tot Nederlandse student-ondernemer van het jaar. Volgens de jury en het publiek was het idee van Lotte het best omdat ze een ondernemer vanuit passie is en bevlogenheid heeft voor haar product. “Ze ontzorgt gezinnen die al veel zorgen hebben”, aldus de jury. Leufkens zal Nederland vertegenwoordigen in de wereldwijde finale in Frankfurt van 27 t/m 29 april. Lotte Leufkens studeert Mechanical Engineering aan de Technische Universiteit Delft

Meer weten?
Alle informatie over de CloudCuddle staat op de website van de gelijknamige onderneming.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan