Gent zet voortaan zijn ‘babyspots’ in de kijker. Met een sticker aan de gevel of het raam kunnen horecazaken, kantoren, stadsdiensten of andere organisaties aangeven dat ouders met baby’s welkom zijn en dat de nodige voorzieningen aanwezig zijn om zorg te geven.

Babyspots zijn plekken waar ouders welkom zijn om rustig hun baby te voeden of een luier te verschonen, meldt De Standaard. Gent wil (horeca)bedrijven en organisaties aanmoedigen om nog meer van die rustige plekjes in te richten.

Normaalste zaak van de wereld
“Uiteraard vinden wij dat dit overal moet kunnen, maar we willen jonge ouders de garantie geven dat ze op de babyspots zeker terechtkunnen”, zegt de Gentse schepen van Opvoeding, Onderwijs en Jeugd Elke Decruynaere. “In de babyspots staat een comfortabele zetel, is een verluiertafel aanwezig en is er de garantie dat niemand vreemd gaat opkijken als je jouw kind de borst of een fles geeft. Ik maakte zelf nog mee dat ik met een draagdoek geweigerd werd in een horecazaak. Met de campagne willen we de boodschap geven dat baby’s voeden of verschonen de normaalste zaak is van de wereld en dat zaken zich daarop kunnen profileren.”

AdvertentieVroeglezing - artikel

Tips en ondersteuning
Decruynaere, die samen met schepen van Gezondheid Resul Tapmaz (SP.A), de Kraamkaravaan en het Huis van het Kind samenbracht voor het initiatief, zegt dat geïnteresseerde zaken tips en ondersteuning kunnen krijgen van die organisaties. Er zijn nu zeven babyspots, maar tegelijk lanceert de stad een oproep voor nog meer.

Buggypunt
De stad Gent heeft de ambitie om meest kindvriendelijke stad te worden en lanceerde in 2015 nog een uitgebreid actieplan. Onlangs werd nog een buggypunt onder de stadshal geopend, waar bezoekers gratis een buggy kunnen lenen voor hun bezoek aan de stad.

Lees hier meer over het initiatief.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieVroeg-congres artikel
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan