‘Jong geleerd is oud gedaan’, dat geldt ook voor het eten van groente. Maar veel ouders worstelen hiermee. Om strijd en mogelijk eetproblemen te voorkomen, ontvangen ouders van baby’s in Limburg aanmoedigingspakketten met onder meer een stappen- en mijlpaalkaart, een brochure met handige tips en een ijsblokjeshouder om eenvoudig kleine porties groentehapjes in te vriezen. 

Hoe zorg je dat je kind groente leert eten? Om houders hierbij de helpende hand te bieden, is GGD Limburg-Noord in samenwerking met de Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)-gemeenten gestart met het uitdelen van een ‘Groentehapjes in 10 stapjes’-pakket.

Afspraak op consultatiebureau

Ouders van baby’s van 4 maanden tot 1 jaar oud die een afspraak hebben op het consultatiebureau in Blerick en Venray, krijgen een mee. Het pakket helpt ouders op een leuke en praktische manier om hun baby vanaf vier maanden groente te leren eten en dit ook vol te houden. Smaak ontwikkelt zich in het eerste levensjaar, het is daarom belangrijk om groenten meerdere keren uit te proberen.

Themacampagne ‘Groente… zet je tanden erin!’

De ‘Groentehapjes in 10 stapjes’-pakketten zijn onderdeel van een pilot binnen de JOGG-gemeenten. Met die campagne ondersteunt de organisatie JOGG-gemeenten lokaal bij het stimuleren van groente-eten onder kinderen en ouders. Achttien JOGG-gemeenten doen mee aan deze pilot.

Groentehapjes in 10 stapjes

Meer weten over de Groentehapjes in 10 stapjes? Kijk op eetgroente.nl.

Er is ook een gelijknamige video gemaakt.

Bron: GGD Limburg-Noord

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan