Baby leert groente eten met behulp van aanmoedigingspakket

0
1037

‘Jong geleerd is oud gedaan’, dat geldt ook voor het eten van groente. Maar veel ouders worstelen hiermee. Om strijd en mogelijk eetproblemen te voorkomen, ontvangen ouders van baby’s in Limburg aanmoedigingspakketten met onder meer een stappen- en mijlpaalkaart, een brochure met handige tips en een ijsblokjeshouder om eenvoudig kleine porties groentehapjes in te vriezen. 

Hoe zorg je dat je kind groente leert eten? Om houders hierbij de helpende hand te bieden, is GGD Limburg-Noord in samenwerking met de Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)-gemeenten gestart met het uitdelen van een ‘Groentehapjes in 10 stapjes’-pakket.

Afspraak op consultatiebureau

Ouders van baby’s van 4 maanden tot 1 jaar oud die een afspraak hebben op het consultatiebureau in Blerick en Venray, krijgen een mee. Het pakket helpt ouders op een leuke en praktische manier om hun baby vanaf vier maanden groente te leren eten en dit ook vol te houden. Smaak ontwikkelt zich in het eerste levensjaar, het is daarom belangrijk om groenten meerdere keren uit te proberen.

Themacampagne ‘Groente… zet je tanden erin!’

De ‘Groentehapjes in 10 stapjes’-pakketten zijn onderdeel van een pilot binnen de JOGG-gemeenten. Met die campagne ondersteunt de organisatie JOGG-gemeenten lokaal bij het stimuleren van groente-eten onder kinderen en ouders. Achttien JOGG-gemeenten doen mee aan deze pilot.

Groentehapjes in 10 stapjes

Meer weten over de Groentehapjes in 10 stapjes? Kijk op eetgroente.nl.

Er is ook een gelijknamige video gemaakt.

Bron: GGD Limburg-Noord

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here