Ongeveer één op de zes paren krijgt te maken met verminderde vruchtbaarheid. Speciaal voor hen heeft het Fertiliteitscentrum van Isala Vrouw-kindcentrum de app  ‘Isala Zwanger worden’ gelanceerd.

“Ondanks dat er meerdere varianten van cycluskalender-apps bestaan, is de Isala Zwanger worden app uniek, omdat het een persoonsgerichte berekening van de zwangerschapskans biedt”, vertelt gynaecoloog Gijs Teklenburg van het Isala Fertiliteitscentrum.‘ Vrouwen krijgen door het beantwoorden van de vragen in de intake, inzicht in hun cycluskalender; wanneer begint de cyclus en wanneer ben je vruchtbaar? Ook vinden zij handige tips, feiten en fabels over allerlei onderwerpen rondom zwanger worden. Door de ‘Hunault score’ in de app kunnen paren met een kinderwens hun kans op een succesvolle spontane zwangerschap berekenen.

Meerwaarde

Teklenburg: “De mogelijkheid om de kans op zwangerschap zelf te berekenen wordt als zeer waardevol beoordeeld. Deze module is in een groep gebruikers getest en de ervaringen zijn heel positief. Daarbij voldoet deze module aan de Europese richtlijnen voor medische hulpmiddelen. Dankzij de app krijgen paren met een kinderwens informatie over gezond zwanger worden en het optimaliseren van de natuurlijke zwangerschapskansen. Leefstijladviezen en informatie over de menstruatiecyclus en de vruchtbare periode zijn cruciaal.”

De app is beschikbaar voor Android en Apple mobiele telefoons. Geïnteresseerden kunnen deze app downloaden in de Apple Store en Google Play Store.

Direct goede informatie

Ongeveer één op de zes paren krijgt te maken met verminderde vruchtbaarheid. Freya, de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, is blij met het initiatief voor de Zwanger worden app. “Bij sommige paren laat een zwangerschap wat langer op zich wachten en kan er sprake zijn van een vruchtbaarheidsprobleem. Als een kindje welkom is, kan de Zwanger worden app steun bieden door het geven van inzicht in je eigen situatie en deskundig advies”, aldus Marjolein Grömminger, namens Freya.

Teklenburg: “In het Isala Fertiliteitscentrum weten we dat paren vaak lang in onzekerheid leven over hun vruchtbaarheid. Goede informatie en advies over vruchtbaarheid en spontane zwangerschapskansen helpt hen om met vertrouwen af te wachten of om juist eerder verwezen te worden naar een gynaecoloog.”

Bron: isala.nl

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan