Het Ambulant Team regio Kennemerland van NSDSK (zie foto), specialist voor taal en gehoor, behandelt  sinds vorige jaar kinderen met een indicatie voor ZG-zorg binnen het gezin en de directe omgeving. Wegens het succes zijn op 1 september in de regio’s  Amsterdam en Alkmaar nu ook Ambulante Teams van start gegaan.

Ieder Ambulant Team bestaat uit een teamleider/gedragswetenschapper, een logopedist en een ambulant pedagogisch begeleider. Het team komt gedurende een half jaar bij ouders thuis en op het dagverblijf, op de peuterspeelzaal, bij de gastouder of andere opvang. Ouders leren door middel van indirecte logopedie vaardigheden waarmee zij actief de spraak- en taalproblematiek van hun kind kunnen aanpakken. Daarnaast wordt op de opvang aan de leidsters begeleiding geboden hoe zij de taalontwikkeling van het kind in een groep kunnen stimuleren.

Meer informatie
Anja Gaarthuis, teamleider/gedragswetenschapper, agaarthuis@nsdsk.nl, 06-30429122.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan