Ambulante Team voor peuters met TOS slaat aan

0
556

Het Ambulant Team regio Kennemerland van NSDSK (zie foto), specialist voor taal en gehoor, behandelt  sinds vorige jaar kinderen met een indicatie voor ZG-zorg binnen het gezin en de directe omgeving. Wegens het succes zijn op 1 september in de regio’s  Amsterdam en Alkmaar nu ook Ambulante Teams van start gegaan.

Ieder Ambulant Team bestaat uit een teamleider/gedragswetenschapper, een logopedist en een ambulant pedagogisch begeleider. Het team komt gedurende een half jaar bij ouders thuis en op het dagverblijf, op de peuterspeelzaal, bij de gastouder of andere opvang. Ouders leren door middel van indirecte logopedie vaardigheden waarmee zij actief de spraak- en taalproblematiek van hun kind kunnen aanpakken. Daarnaast wordt op de opvang aan de leidsters begeleiding geboden hoe zij de taalontwikkeling van het kind in een groep kunnen stimuleren.

Meer informatie
Anja Gaarthuis, teamleider/gedragswetenschapper, agaarthuis@nsdsk.nl, 06-30429122.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here