Alles op een rij over hechting

0
1721
veilige hechting

De afgelopen tijd heeft het NCJ gewerkt aan het actualiseren en vernieuwen van het themadossier hechting voor JGZ-professionals. Het dossier vat de belangrijke begrippen over hechting op hoofdlijnen samen.

Een veilige hechtingsrelatie is van belang voor een optimale ontwikkeling van ieder kind, zowel op sociaal, emotioneel als cognitief niveau. Aandacht voor de hechtingsrelatie is een langetermijninvestering en past bij de JGZ-ambitie om ieder kind gezond op te laten groeien. Hechting is een dynamisch proces. Wanneer dat proces hapert, kunnen JGZ-professionals ouders en kinderen helpen de hechtingsrelatie te verbeteren.

Het themadossier bestaat uit de volgende pagina’s:
– Aandacht voor hechting
– 
Hechtingstheorie
– 
Hechting en de JGZ
– 
Inspiratie (documenten en beeldmateriaal rondom hechting en interventies)

VROEG-lezing over hechting
‘Hechting ouder-kind in nieuw perspectief’ is de titel van de tweede editie van de VROEG-lezing op 28 maart 2018. Deze wordt verzorgd Paulien Kuipers, met aansluitend een netwerkdiner. De deelnameprijs bedraagt, inclusief diner en alle consumpties, € 94,50 (excl. BTW). Voor abonnees op Vakblad Vroeg, ook nieuwe, is de prijs € 84,50.

> Lees verder

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here