De afgelopen tijd heeft het NCJ gewerkt aan het actualiseren en vernieuwen van het themadossier hechting voor JGZ-professionals. Het dossier vat de belangrijke begrippen over hechting op hoofdlijnen samen.

Een veilige hechtingsrelatie is van belang voor een optimale ontwikkeling van ieder kind, zowel op sociaal, emotioneel als cognitief niveau. Aandacht voor de hechtingsrelatie is een langetermijninvestering en past bij de JGZ-ambitie om ieder kind gezond op te laten groeien. Hechting is een dynamisch proces. Wanneer dat proces hapert, kunnen JGZ-professionals ouders en kinderen helpen de hechtingsrelatie te verbeteren.

Het themadossier bestaat uit de volgende pagina’s:
– Aandacht voor hechting
– 
Hechtingstheorie
– 
Hechting en de JGZ
– 
Inspiratie (documenten en beeldmateriaal rondom hechting en interventies)

VROEG-lezing over hechting
‘Hechting ouder-kind in nieuw perspectief’ is de titel van de tweede editie van de VROEG-lezing op 28 maart 2018. Deze wordt verzorgd Paulien Kuipers, met aansluitend een netwerkdiner. De deelnameprijs bedraagt, inclusief diner en alle consumpties, € 94,50 (excl. BTW). Voor abonnees op Vakblad Vroeg, ook nieuwe, is de prijs € 84,50.

> Lees verder

 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan