Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Studiemiddag ‘Ontwarring en ordening van de draad’

14 juni - 13:00 - 17:00

Er groeit een nieuwe kijk op cliënten/kinderen met hechtingsproblemen. Deze nieuwe kijk vertaalt zich in een nieuwe terminologie namelijk: hechtingsproblemen worden gezien als vormen van vroegkinderlijk of complex trauma.  Het sluit nauw aan bij het model van ‘de draad’ (meer info www.gerritvignero.be)

‘De Draad’ is een indeling van de (emotionele) ontwikkeling in een aantal stappen, vrij vertaald in typen draden. Het is een metafoor voor hechting en voor de verbinding tussen mensen die groeit door de verschillende ontwikkelingsstappen heen. Het gaat daarbij niet alleen om de ontwikkelingsfasen van de cliënt, maar ook om de verbondenheid van de cliënt met zijn zorgfiguren.

Kijken vanuit dit kader van emotionele ontwikkeling biedt de mogelijkheid doelmatig te werken aan de kwaliteit van die ondersteuning. Startpunt is het probleemgedrag onder de loep te nemen: de methode de Draad biedt een aantal concrete handvatten om (anders) naar probleemgedrag van cliënten met een verstandelijke beperking te kijken.

Voor meer informatie, klik hier

Gegevens

Datum:
14 juni
Tijd:
13:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

UCK Utrecht
Domplein 4
Utrecht, 3512 JC
+ Google Maps

Organisator

Fortior
E-mail:
inschrijvingen@fortior.info