Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Scholing voor verloskundigen: Kwetsbaar jong ouderschap

13 oktober 2017 - 10:00 - 16:30

In deze afwisselende scholing/MIO komt het werken met kwetsbare jonge ouders aan bod. Het is erg belangrijk, zowel in de preventie van kindermishandeling en voor de ontwikkeling van het kind, dat kwetsbare gezinnen op tijd gesignaleerd worden en op een passende en effectieve manier worden aangesproken. 

Ouderschap

Het ouderschap is voor iedereen, ongeacht leeftijd en sociaal economische status, meestal een ingrijpende gebeurtenis. De doelgroep waar het in deze scholing over gaat, behoeft een bijzondere benadering en roept vaak vragen op bij zorgverleners. Welke benadering werkt goed bij deze cliënten? Waar liggen de prioriteiten in de zorg? Welke rol heb ik in het netwerk van zorgverleners?

Gehechtheidsrelatie

Aangetoond is dat bij een toenemend aantal risicofactoren zoals tienermoederschap, alleenstaande ouders, armoede, laag opleidingsniveau, middelenmisbruik en weinig sociaal netwerk de veilige gehechtheidsrelatie onder druk komt te staan en zodoende de kans op kindermishandeling vergroot. Vaak hebben jonge ouders meerdere van deze risicofactoren. In deze module wordt ingegaan op de risicofactoren en beschermende factoren bij jong ouderschap. Ook komt aan bod wat er nodig is voor goed genoeg ouderschap en welke benadering het best werkt bij deze doelgroep.

Prijs:
€ 195,=

Meer informatie
ook over de locaties waar de cursus nog meer wordt gegeven klik hier

 

Gegevens

Datum:
13 oktober 2017
Tijd:
10:00 - 16:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Zoetermeer
Zoetermeer,

Organisator

Babykennis
E-mail:
info@babykennis.nl
Website:
http://www.babykennis.nl