Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jaarlijks congres – Multiprobleemgezinnen

22 maart - 10:00 - 17:00

Armoede, verslaving, criminaliteit, huiselijk geweld en opvoedingsonmacht zijn stuk voor stuk hele lastige problemen. Maar in sommige gezinnen komen meerdere heftige problematieken bij elkaar. Niet zelden ook omdat er binnen het gezin LVB- en / of psychiatrische problemen heersen. En ga er dan maar eens aan staan als hulpverlener.

Hoe maak je contact en kom je (letterlijk en figuurlijk) bij deze mensen binnen? Als je dan eenmaal binnen bent, wat doe je dan? Wat werkt wel en niet? Waar begin je überhaupt mee? Hoe ga je om met de bureaucratische hordes waar je in de hulpverlening aan deze mensen tegenaan loopt? Wanneer is de opvoedingssituatie nog goed genoeg en op welk punt moet je er iets mee? Hoe zorg je dat gezinnen het nut van hulpverleningsdoelen inzien en ze ook “dragen”? En wat wanneer mensen niet alleen in de problemen zitten, maar ook een probleem vormen voor hun omgeving, omdat ze bijvoorbeeld overlast veroorzaken?

Bij deze en andere soortgelijke vragen, staan ervaren sprekers op het praktijkgerichte, jaarlijkse congres over multiprobleemgezinnen uitvoerig stil.

Voor meer informatie, klik hier

Gegevens

Datum:
22 maart
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Mercure Zwolle
Hertsenbergweg 1
Zwolle,
+ Google Maps

Organisator

Euregionaal Congresburo
E-mail:
info@congresburo.com
Website:
http://www.euregionaalcongresburo.com