Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Emotionele ontwikkeling integreren in het speciaal onderwijs

19 april - 10:00 - 17:00

In het speciaal onderwijs ligt de nadruk op cognitief leren. Er mag echter niet uit het oog worden verloren, dat emoties en leren nauw met elkaar verbonden zijn. Leren heeft naast het kennis- en vaardigheidsaspect namelijk ook een gevoelsaspect. Vanuit emotionele ervaringen wordt cognitief leren mogelijk. Cognitieve vaardigheden vallen pas op hun plek als de emotionele basis eenmaal is gelegd.

Em. prof. dr. Anton Došen ontwikkelde het ontwikkelingsdynamisch model om de ontwikkeling van de persoonlijkheid te beschrijven. Hij stelt dat de persoonlijkheid een motivationeel, cognitief en emotioneel geheel is. Het is bepalend voor hoe de persoon zichzelf ziet en de wereld om hem heen ervaart. De persoonlijkheid heeft invloed op hoe iemand omgaat met normen en waarden, de sociale omgeving en zijn eigen psychosociale behoeften. Om zicht te krijgen op de ontwikkeling van de persoonlijkheid is het belangrijk om te kijken naar de volgende vier aspecten: het fysiologische, het cognitieve, het sociale en emotionele aspect.

Docenten van deze dag zijn Shanna Visser (Orthopedagoog- generalist i.o.) en Nynke Jongsma (intern begeleider). Beiden zijn werkzaam in het speciaal onderwijs. Zij hebben jaren ervaring met het ontwikkelingsdynamisch kader van Anton Došen en zij hebben een effectieve werkwijze ontwikkeld voor de toepassing van het model voor emotionele ontwikkeling in het speciaal onderwijs.

Voor meer informatie, klik hier

 

Gegevens

Datum:
19 april
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Utrecht

Organisator

Fortior
E-mail:
inschrijvingen@fortior.info